29 دی 1403
logo

مرکز تحقیقات آلودگی هوا

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1403/07/19 - 13:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 39
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

سرمایه گذاری برای ایجاد هوای پاک منجر به ارتقاء سلامت جسمی و روانی یک جامعه می شود.

در روز جهانی سلامت روانی (10 اکتبر 2024)، UNEP در خصوص اثر آلودگی هوا بر سلامت روان پرداخته است.

Mental Health

 

استنشاق هوای آلوده نه تنها منجر به آسیب به دستگاه تنفسی می شود بلکه به ذهن افراد هم آسیب وارد می کند. مطالعات جدید نشان می دهد که بین مواجهه با آلودگی هوا و افزایش ریسک اظطراب، افسردگی، اسکیزوفرنی و حتی زوال عقل ارتباط معنی دار و قابل توجهی وجود دارد.

همچنین اشاره شده است که کودکان بسیار آسیب پذیرند. مطالعات نشان داده است کودکانی که با سطوح و یا غلظت های بالاتری از آلودگی هوا مواجهه دارند وقتی که به سن 18 سال می رسند در مقایسه با سایر کودکان به میزان بسیار بیشتری (4 برابر) افسردگی را تجربه خواهند کرد. علاوه بر این، در جوامعی که آلودگی هوا بالا می باشد ـ که اغلب سطح درآمدی پایینی را هم تجربه می کنند ـ موضوعات مربوط به سلامت روان بسیار شدیدتر بوده به طوریکه یک بحران نامرئی قلمداد می شود. در حقیقت در ادامه زندگی مشکلات و بحران های جدی تر را رقم می زند.

آلودگی هوا در حقیقت یک بخش از یک پازلی است که همراه با شلوغی بیش از حد، فقر و کمبود فضای سبز منجر به شکل گیری مجموعه ای بسیار خطرناک از عوامل محیط زیستی می شود که سلامت ذهن و روان جوامع را بسیار وخیم تر می کند.

هوای پاک نه تنها برای سلامت جسم مفید است بلکه یک گام اساسی و رو به جلو برای حرکت به سمت جوامع سالم تر از منظر روانی و ذهنی و همچنین جوامع قوی تر می شود.

 

  • گروه خبری : آموزش,دانستنیها و مطالب آموزشی
  • کد خبر : 280987
فائزه ایزدپناه
تهیه کننده:

فائزه ایزدپناه

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه